Nl / En

Deze oefening leert kinderen te ademen met hun buik. Het heeft net als bij volwassenen een ontspannend effect. Het is een leuke, grappige methode om bewust met ademen om te gaan.

Het is de bedoeling van deze oefening dat je het spelenderwijs en op een rustige manier aan je lieveling verteld. Het leukste is natuurlijk dat je meedoet en op deze manier ben je ook bewust bezig met jouw adem. 

                                   Mijn buik is een ballon

Ga rustig liggen of zitten en denk aan een ballon. Het is de allermooiste ballon die jij al ooit hebt gezien! De ballon heeft een hele mooie kleur en lijkt op een hele dikke buik.
We gaan een leuk spelletje doen!
Sluit even je ogen en Leg je handen op je buik. Misschien voel je wel iets in die buik van jou? Kriebelt het een beetje?  

Voel en luister even naar jou adem. Adem je door je neus of door je mond?
Bij de volgende oefening mag je inademen door je neus en uitblazen door je mond. We gaan dit al eens proberen. Mondje dicht en adem in langs je neus, en blaas nu alle lucht uit door je mond. Goed hoor! Je kan het al!  

Je handen liggen op je buik. Jouw buik lijkt op een ballon waar niet heel veel lucht inzit. Door te ademen zullen we jouw ballon heel groot maken!

Als je inademt door je neus, dan komen jouw handen en buik omhoog. Jouw ballon wordt dikker en dikker. Het kriebelt soms een beetje.
Als je ballon helemaal rond is,dan mag je al die lucht terug uitblazen door je mond. Net als de wind,heel veel wind. Blaas je buik maar helemaal leeg, tot er geen lucht meer inzit. Goed gedaan!
Dit doen we nog een keer! Adem in door je neus, je ballon wordt terug groter en groter. Hij heeft ook een hele mooie kleur! Wel grappig ,zo een gekleurde ballonnenbuik! kriebel, kriebel.
En blaas nu terug alle lucht uit je ballonnenbuik. Tot er niets meer inzit.
Nog eens! Jij hebt een hele mooie ballon gemaakt en daar is jou buik heel blij mee. Adem in door je neus en je ballon wordt weer heel groot! En blaas nu voor de laatste keer alle lucht van je ballon uit door je mond!  

Dit leuke spelletje heb jij heel goed gespeeld! Je had een mooie en grappige ballonnenbuik!
Bedankt om mee te doen en tot een volgende keer!  

See recipe

latest recipe!

This soft brown bread contains no gluten, sugar or dairy and is absolutely delicious.

Read more

DOWNLOAD MEDITATIONS

You can download the meditations here

read more

ABOUT MY BOOK

Read more about my book  “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactform

Do you wish to place your ad here? Please contact me freely for more info!