Nl / En

Ingredients

       Mijn voorraadkast          My Pantry

Graag geef ik hier wat uitleg over de ingrediënten die ik gebruik. Er zullen waarschijnlijk enkele ingrediënten op deze lijst staan die je wat vreemd in de oren zullen klinken, maar eenmaal je ze hebt leren kennen wordt het heel snel een goede gewoonte. Ik koop biologische producten voor zover dat mogelijk is. Onderaan geef ik informatie bij wie en waar ik deze producten aankoop .   I like to give explanation of the ingredients that i use. Some ingredients will probably be unknown to you,but once you get to know them,it quickly becomes a good habit. I buy organic products as far as possible.  

                                          De melen                                            Flour

  • Amandelmeel: dit zijn gemalen, rauwe amandelen. Ze zijn heel gezond en hebben van nature een al wat zoete smaak. In de meeste recepten voor brood word er dan ook geen suiker toegevoegd.
  • Almond flour: these are ground raw almonds. They are verry healthy and have a sweet taste.
  • Usually in the recipes for bread, there is no suggar added.

  • Volkoren rijstmeel: Het meel gemaakt van volkoren rijstkorrels is neutraal van smaak en gebruik ik in combinatie met andere melen.
  • whole grain rice flour:This flour has a neutral flavor and i often use it in combination with other flours.

  • Boekweitmeel: bevat vitamine B en is een goede bron van plantaardige eiwitten. Het geeft aan bepaalde recepten net dat tikkeltje extra.
  • Buckwheat flour: It contains vitamine B and is a good source of vegetable protein.

                                           Zoetstoffen                                            Sweeteners

  • Dadels: deze zijn heel zoet en bevatten natuurlijke vruchtensuikers. 
  • Dates:They are verry sweet and contain natural fruit sugars

  • Honing: biologische honing heb ik altijd in huis.
  • Honey: There is always organic honey in my pantry

  • kokosbloesemsuiker: wordt gewonnen uit de bloesems van de kokospalm. Het is een  onbewerkte en natuurlijke suiker.
  • coconut blossom sugar: This sugar is extractet from the nectar of coconut blossoms and is unrefined.

                                            De Vetten                                             Good fats

  • Ongezouten boerenboter: zuivere en onbewerkte boter.
  • unsalted farm butter: pure and raw butter

  • Druivenpitolie: is heel gezond en mag je verwarmen tot 170 graden. Deze olie is redelijk neutraal van smaak
  • Grapeseed oil: A rather neutral taste

  • onbehandeld kokosvet: is heel gezond. Zowel koud als warm te gebruiken .
  • untreated coconut fat: This can be used in hot and cold peparations 

  • extra vierge olijfolie: deze olie is een must in de keuken. Ook altijd makkelijk als je een keuze aan oliën hebt van noten, zaden...
  • extra virgin olive oil: This oil is a must in every kitchen. I still have other oils in use suchs as walnut oil, sesame oil, canola oil...

                                        Zuivelvervangers                                         Dairy substitutes

  • Ongesuikerde rijst-en sojamelk: deze staan bij mij klaar voor gebruik. Wel goed etiketten lezen als je zuivelvervangers gebruikt, want vaak wordt hier suiker aan toegevoegd..
  • Unsweeted vegetable milk: Read the label because often sugar is added.

                                              Extra's

  • Raw Cacao: de pure rauwe cacao is heel gezond. het bevat heel wat anti-oxidanten. Het heeft een bittere smaak, maar met wat goede zoetstof is het echt genieten.
  • Raw cacao: Good news for the chocolate lovers. The pure raw cacao is verry healthy. It contains lots of anti-oxidants. The less you heat it, the better it is for your health.It has a bitter taste, but with some healthy sweetener your loving chocolate forever.

  • Blond lijnzaad: deze zaden gebruik ik meestal gemalen als toevoeging in broodjes. Het smaakt lekker en is goed voor je darmflora.
  • blond flax seed: these seeds i use grounded in combination with other flours. It tastes good and is a blessing for your intestinal flora 

  • vlozaadpoeder: dit is het gemalen zaad van de weegbree. Het is een natuurlijke broodverbeteraar en is een must als je glutenvrij brood bakt.

  • Johannesbroodpitmeel: dit zijn de fijngemalen vruchten van de johannesbroodboom en gebruik ik om koude vloeistof in te dikken.

  • Bicarbonaat: dit gebruik ik in combinatie met citroensap waardoor het deeg rijst.
  • Bicarbonate: the combination with lemonjuice does the dough rise

  • Roasted almond butter: geroosterde amandelboter

  • witte amandelpasta: pasta van amandelen. Een puur ingrediënt dat je kan eten als beleg of gebruiken in gebak.
  • White almonds paste: a pure ingredient that you can use as topping our in the reipes for desserts

  • zaden en noten in alle smaken,geuren en kleuren: zonnebloempitten, sesamzaad, chiazaad, pecannoten, okkernoten, cashewnoten..allemaal bron van vezels en vitamines.
  • Seeds and nuts in all flavors,fragrances and colours.

  • Onbehandeld zout: Himalayazout en keltisch zeezout.
  • Untreated salt

Wekelijks ga ik naar de Bioplanet of het biokraam op de markt waar ik de meeste producten aankoop. Sommige producten zijn er niet te vinden of zijn interessanter om in grote hoeveelheden aan te kopen en dat doe ik dan on-line. Ongeveer één keer per maand. Lekker makkelijk en op deze manier heb ik altijd voorraad in huis. Als je droge voeding bewaard zoals het hoort, dan gaat die heel lang mee. Hierbij enkele nuttige adressen. The fresh products i buy weekly at the bio shop or market. Some ingredients are better to buy on line and in large amounts.

www.bioplanet.be

www.pit-pit.be

www.delevendeaarde.be

www.oilenvinegar.com

See recipe

latest recipe!

This soft brown bread contains no gluten, sugar or dairy and is absolutely delicious.

Read more

DOWNLOAD MEDITATIONS

You can download the meditations here

read more

ABOUT MY BOOK

Read more about my book  “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactform

Do you wish to place your ad here? Please contact me freely for more info!