Nl / En

Mijn verhaal

                                    Het begin van dit verhaal

Een grote tien jaar geleden werd ik ziek waarvan twee aandoeningen de uiteindelijke diagnose werden. De aandoening van Raynaud secundaire vorm, en een auto-immuunziekte met als benaming Mixt Connective Tissue Disease. De klachten die ik had waren verkleuring van vingers en voetzolen van zodra ik het wat koud kreeg of als ik kracht op iets zette. De auto-immuunziekte MCTD bezorgde mij reumatische pijnen, gezwollen en ontstoken bindweefsel rond mijn gewrichten, en ik voelde mij constant enorm moe. Na jaren van medicatie, en het besef dat ik op deze manier niet vooruit geraakte, besloot ik om uit mijn aangeleerde gewoontes te stappen, en andere mogelijkheden dan de normale norm te proberen. Dat was een goede keuze en het begin van verandering voor mij. 

                                   Alternatieve therapieën

Deze therapieën waren voor mij de eerste stap om mij terug beter te voelen. Geen zweverig gedoe, maar "het stil worden in mijn hoofd", bracht mij terug een gevoel van rust dat ik al heel lang was kwijtgeraakt. Mijn lichaam begon stap per stap beter te worden. De reumatische klachten verminderden, en de slapeloze nachten verdwenen. Ook kon ik de medicatie laten voor wat het was, want die hielp mij eigenlijk helemaal niet. Ik ben geen tegenstander van de klassieke geneeskunde, en besef dat medicatie soms echt nodig is, maar in mijn geval was dit niet zo. Naar mijn gevoel zou een samenwerking tussen alternatieve en klassieke geneeswijzen de oplossing kunnen vormen voor vele mensen, en dat is een droom die ik koester. Na een tijd van ondervinden wat deze nieuwe manier van leven met me deed begon ik positief in het leven te staan, en de zin om dingen te doen waar mijn hart blij van werd keerde terug. Toen ik mijn innerlijke rust had teruggevonden en kon behouden voelde ik me al stukken beter, maar ik had nog één zwakke plek, mijn ellebogen. Bij weersveranderingen of op stressvolle momenten had ik hierin nog ontstekingen, en de verkleuring van vingers en voetzolen was ook nog een deeltje die aangepakt moest worden. Als je stil wordt in je hoofd, begin je bewuster met je leven om te gaan. Er was nog wat werk aan de winkel en ik besefte dat het lichaam even belangrijk is als de Geest. Tijd om nog een andere wereld te leren kennen, die van voeding.

                              Je lichaam is je heiligste tempel

Met deze zin in mijn achterhoofd verdiepte ik mij in gezonde voeding. Ik las tal van boeken. Toen ik een boek las over gluten was mijn interesse helemaal gewekt. Op dat moment was glutenvrij leven iets helemaal onbekend en een hype was in de verste verte niet te bespeuren. Op mijn gevoel besloot ik om het uit te proberen. Het resultaat was fenomenaal! Ik voelde hoe mijn lichaam meer energie kreeg, en sedert ik op deze manier eet heb ik geen enkele ontstoken ellenboog meer gehad.
De voeding die bij ons op ons dagelijks bord verschijnt is glutenvrij, voor het grootste gedeelte lactosevrij, met goede suikers en gezonde vetten bereid. Het allerbelangrijkste vind ik dat het ook echt lekker is. We zijn mensen en genieten van eten, dus dat is voor mij prioriteit. Gezond eten is op zich niet echt moeilijk, want er is heel wat lekkers te vinden in het fruit en groenten gamma, maar de uitdaging was om lekkere vervangers te vinden voor alles wat met brood, ontbijt en gebak te maken heeft. We leven in een cultuur waar heel veel brood op tafel komt, en dat was voor mij iets dat ik miste toen ik glutenvrij ging eten. Even inspiratie opgedaan, en nadat ik honderden keren mijn keuken onveilig had gemaakt, begon het te lukken. Lekkere, gezonde en glutenvrije recepten voor brood en gebak zijn hiervan het resultaat geworden. Op dit moment ben ik helemaal klachtenvrij ivm MCTD, en er is verbetering in verband met de aandoening van Raynaud. Ik sta open voor wat ik op mijn interessante weg tegenkom, en ga ervoor om mijn lichaam helemaal in evenwicht te krijgen. Het doel van deze website is niet om iedereen te vertellen en op te leggen om glutenvrij te gaan leven. Wat ik wel graag meegeef is dat als je ziek of moe bent en niet meer weet wat te doen om je gelukkig te voelen, het misschien wel tijd is om je leven over een andere boeg te gooien? Veranderen van leefwijze is geen onmogelijke opgave. Je krijgt er energie en levensvreugde voor in de plaats. Luister naar jouw lichaam en draag er zorg voor, want uiteindelijk heb je er maar één.

Met een energiek lichaam, innerlijke rust en een fantastisch gevoel, wou ik iets doen...maar wat? Toen ik in deze wereld eens rond mij keek, begon het in mijn binnenste te borrelen.

                    mensen helpen hun glimlach terug te vinden

We lopen niet alleen onszelf, maar ook vaak anderen in hoog tempo voorbij. Hier en daar kom je een glimlach tegen, maar vaak zie ik mensen die ongelukkig zijn en het leven als een last zien. Ook mensen die ziek zijn, en die geen uitweg meer zien. Heel herkenbaar, want toen ik ziek was leefde ik op dezelfde manier maar aangezien ik aan den lijve ondervonden heb dat het echt anders kan, wil ik mijn vreugde graag met jou delen. Toen ik volledig in mijn kracht stond werd ik vanuit mijn hart therapeut om volwassenen en kinderen via energetische therapie en sjamanisme te begeleiden naar kracht. Op mijn andere website www.delichtveer.eu kan je verdere informatie vinden over het energetische aspect dat mij geholpen heeft om in mijn kracht te staan. Via de persoonlijke begeleiding in de glutenvrije wereld die ik geef, toon ik graag aan dat je gezond en glutenvrij kan leven op een eenvoudige manier, zonder het gevoel te hebben dat je iets hoeft te missen. Anders leven hoeft niet lastig, zwaar en teleurstellend te zijn. Door het vinden van rust in je hoofd kan je terug in je kracht gaan staan om van je leven iets fantastisch te maken en door het eten van gezonde voeding, kan je naar mijn overtuiging heel wat bereiken. Ga voor een lichaam dat bruist van energie terwijl je doet waar jij gelukkig van wordt, want het leven is helemaal de moeite waard.

                                                                                                          Silvia

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!