Nl / En

Mijn koffievervanger

Koffie is gezond of ongezond? Naar mijn gevoel moet ieder mens dit voor zichzelf uitmaken. Af en toe een goede koffie kan naar mijn bescheiden mening geen kwaad, maar ik wou toch eens de proef op de som nemen om te weten hoe "verslaafd" ik ben aan het dagelijkse potje koffie. Het bleek niet zo makkelijk te zijn als ik had verwacht. Thee drink ik wel, maar s'morgens heb ik daar eigenlijk helemaal nog geen zin in, dus ging ik op zoek naar een vervanger voor de dagelijkse koffie. Ik kwam terecht bij de wortel van de paardenbloem. Blijkbaar was dit een goede koffievervanger en het heeft tal van goede eigenschappen. Het werkt onder andere ontgiftend en huidzuiverend. Ik vond dit wel de moeite om eens uit te proberen. Na dit te doen en er een eigen draai aan te geven, moet ik bevestigen dat ik dit een goede vervanger vindt. Voor mij werkt het in ieder geval en op deze manier wordt mijn "koffieverslaving" getransformeerd naar een goede en lekkere gewoonte.

Hoe ga ik te werk?

Ik koop de gedroogde wortel van de paardenbloem hiervoor aan.

Een apparaat waarin koffiebonen of zaden fijngemalen kunnen worden is handig. Je kan het ook in je vijzel fijnmaken, maar dat is wel wat prutswerk.

Een pan met antikleeflaag heb je nodig om de wortel te roosteren.

Bereiding

Als ik de paardebloemwortels in huis heb, maak ik al wat poeder op voorraad. Makkelijk om s'morgens in een handomdraai een gezonde koffievervanger te bereiden.

  • De voorbereiding: zet een pan op een klein vuur en laat warm worden. Doe hier de paardenbloemwortels in en laat rustig roosteren. Roer of schud af en toe op zodat de wortels niet aanbranden. Na enkele minuten begin je het aroma te ruiken. Zorg ervoor dat ze zeker niet verbranden. Haal de pan van het vuur en laat de wortels afkoelen op een bord of plank. Helemaal afgekoeld kan je ze fijnmalen zodat je poeder overhoud net als bij koffie.

 

 

 

 

 

  • De bereiding: Neem je kop en vul deze met water. Giet in een kleine steelpan en zet op het vuur. Voeg hierbij twee theelepels paardebloempoeder en laat warm worden. Laat even op het vuur pruttelen terwijl je de raw cacao en rijstmelk in je tas doet. Ik drink mijn koffie graag met wat zoet en hiervoor gebruik ik rijstmelk. Daar ik graag een eigen twist wou geven aan deze "koffie", voeg ik er wat raw cacao aan toe. Op die manier is er een chocoladesmaakje aan. Raw cacao is ook heel gezond, en samen met deze koffievervanger is mijn dag al goed begonnen! Giet nu nog de vloeistof door een zeef in je kop en geniet met volle teugen! 

 

Copyright 2015   Silvia Dello

 

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!