Nl / En

Stokbroodjes

Een lekker stokbroodje als ontbijt of lunch. Ook heerlijk om van te genieten met een kom verse soep. Ik toast ze dan even in de oven belegd met mozzarella of kruidenboter. De broodjes zijn gluten-, suiker en lactosevrij. Er wordt met verse gist gewerkt waardoor je wel wat tijd nodig hebt, maar deze krokante en smakelijke traktatie is het wachten méér dan waard!

Hoe ga ik te werk?

Ik gebruik een keukenmachine om het deeg te kneden.

Ook een met bakpapier bekleedde bakplaat staat klaar. Het is belangrijk dat alle ingrediënten op kamerthemperatuur zijn.

 

Bereiding

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng zodat alles mooi verdeeld is. Doe de vloeistof met de verkruimelde verse gist in de keukenmachine en meng even. Voeg alle droge ingrediënten erbij en laat een kleine drie minuten kneden. Het wordt een mooi soepel deeg. bedek je kom met een folie en handdoek en laat anderhalf uur rijzen op een warme plaats. Ik zet de kom op een stoel bij mijn verwarming en dat werkt perfect!

 

Verwarm je traditionele oven voor op 210 graden. Bestrooi je werkblad met wat glutenvrije bloem en leg hierop het deeg. Trek voorzichtig het deeg open zodat je een lange rechthoek bekomt en plooi die dan dubbel. Snijd het deeg in zes gelijke stukken en maak van elk stuk een stokbroodje. Ik doe eerst wat olie op mijn handen zodat het makkelijker is om met het deeg te werken. Rol het gevormde broodje door wat zaden en leg op de bakplaat  Even de zaden voorzichtig aandrukken zodat ze blijven kleven en de broodjes zijn klaar om gebakken te worden!

Laat ongeveer een half uur bakken in het midden van je oven.

Laat op een rooster afkoelen.

Om te toasten verwarm ik de oven met grill voor op 180 graden. Daarna snijd ik de stokbroodjes doormidden en leg ze met de binnenkant naar boven gericht op het rooster. Een kleine tien minuten later kan je genieten van dit heerlijk, krokant stokbrood!

 

Copyright 2015  Silvia Dello

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!