Nl / En

Broodje plezier

Toen ik een lieveling met smaak en plezier van dit broodje zag genieten was de naam voor deze lekkernij geboren. Het is gluten-,suiker en lactosevrij. Een ideale kans om kinderen smaakvol en gezond te laten eten.

Hoe ga ik te werk?

Voor dit recept gebruik ik twee kommen, een garde en een met bakpapier bekleedde bakplaat .

De voorbereiding duurt een vijftiental minuten. Er is wel wat tijd nodig om het deeg te laten rijzen. Ik doe het in twee delen van telkens één uur.

De bereiding

Alle ingrediënten zijn op kamertemperatuur. Meet water en rijstmelk af en doe in een kom. Voeg hierbij de verkruimelde gist en roer met een garde zodat de gist is opgelost. Weeg nu alle droge ingrediënten, uitgezonderd de zaden af en doe in de andere kom. Meng even zodat alles mooi verdeeld is.

Voeg dit nu bij de vloeistof en meng stevig met een garde tot één massa. Laat afgedekt één uur rijzen op een warme plaats. Bestrooi je werkblad met wat rijstmeel en leg er het deeg op . Verdeel in 8 gelijke stukken en vorm met je handen voorzichtig ronde broodjes. Ik gebruik olijfolie, druivenpitolie of lijnzaadolie om mijn handen mee in te vetten. Op die manier is het makkelijker om met het deeg te werken. Ik strooi er de zaden op en druk voorzichtig aan zodat ze op de broodjes blijven kleven. Leg ze op de met bakpapier bekleedde bakplaat en laat terug afgedekt één uur rijzen. Zorg er wel voor dat het deeg niet in aanraking komt met de folie of de doek dat je gebruikt om de broodjes mee af te dekken. Gebruik een rekje of iets wat hoog genoeg is om over de broodjes te plaatsen. Verwarm je traditionele oven voor op 210 graden en bak ongeveer 25 minuten in het midden van je oven.

Nadat ze zijn afgekoeld op een rooster zijn ze klaar voor gebruik.

Smakelijk!

 

Copyright 2015  Silvia Dello

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!