Nl / En

banaan speculoos-crumble

Bananen zijn een zoete lekkernij en door een bepaalde stof in die banaan wordt je ook nog eens heel erg blij! Samen met een krokante crumble van speculoos is dit een perfecte combinatie om van te smullen! 

Hoe ga ik te werk?

Een kom, weegschaal,deegrol, wat plastiekfolie en een met bakpapier bekleedde bakvorm heb je hiervoor nodig.

Bereiding

Weeg alle droge ingrediënten af en doe in een kom. Doe er het ei en de boter in stukjes gesneden bij. Kneed alles tot een vaste bal. Wikkel in plastiekfolie en leg een uur in de koelkast.

Verwarm je oven voor op 170 graden. Strooi wat rijstmeel op een vel bakpapier en leg er de deegbal op. Bestrooi ook de bovenkant zodat je deegrol er niet aan blijft kleven. Rol je koekjesdeeg uit totdat die ongeveer een halve centimeter dikte heeft. Je kan het geheel gewoon in stukken snijden of er aparte koekjes uitduwen met een bepaalde vorm. Aangezien ik dit als crumble gebruik hou ik het makkelijk en snijd ik er gewoon met een mes rechthoekige vormen in. Dan is het straks makkelijk om een stukje af te kraken.

 

 

Dan gaat alles voor ongeveer een kwartier de oven in. Even controleren en als het een mooie bruine kleur krijgt en heerlijke geur verspreidt dan is het klaar om uit de oven te halen. Laat afkoelen op een rooster en de voorbereiding voor de crumble is klaar.

Neem een banaan en snijdt die in schijfjes. Neem een koekje en verkruimel die onder, over, of naast de banaan.

Smakelijk!

 

Copyright 2015  Silvia Dello

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!