Nl / En

Zacht rozijntje

Een heerlijk zacht en zoet broodje. Deze lekkernijen zijn gluten-,en lactosevrij. Ik heb ze eens klaargemaakt om mee te nemen toen we een weekendje naar het romantische Parijs gingen. Ze zijn makkelijk enkele dagen te bewaren in een afgesloten doos en hebben niet veel extra's nodig. Wat pure boter of een lekker stukje kaas en de romantiek hangt al onmiddelijk in de lucht!

Hoe ga ik te werk?

Een kom, een garde en een met bakpapier bekleedde bakplaat staan klaar voor gebruik.

De rijstijd voor deze broodjes bedraagt 90 minuten

Bereiding

Doe het water en de rijstmelk samen met de gist in een kom en meng tot de gist volledig is opgelost. Zorg ervoor dat alles op kamerthemperatuur is. Doe hier de twee eetlepels honing bij en meng goed.  

Weeg alle droge ingrediënten af. Doe alles, uitgezonderd de rozijnen bij de vloeistof in de kom. Meng alles enthousiast met een garde tot één geheel. Zorg ervoor dat je kom groot genoeg is zodat er ruimte overblijft om het deeg te laten rijzen. Bedek de kom met een handdoek of plastiek folie en zet op een warme plaats. Laat 90 minuten rijzen.

Verwarm je traditionele oven voor op 210 graden.

Strooi wat rijst- of boekweitmeel uit op je werkblad en leg er de vaste massa op. Trek het deeg voorzichtig open tot je een rechthoek hebt dat je dubbel kan vouwen. Strooi de rozijnen hierop. Plooi de rechthoek dubbel en verdeel het deeg in 8 stukken. Doe wat olie op je handen zodat je het deeg makkelijk kan bewerken. Maak er 8 bolletjes van en leg op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak in het midden van je oven voor ongeveer 25 minuten.

Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Smakelijk!

 

Copyright  Silvia Dello 2015

 

 

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!