Nl / En

Pizza - Mama

Een lekkere gluten-,en lactosevrije pizzabodem om te beleggen naar eigen smaak. Ik hou van de Italiaanse pizza met een lekkere pittige tomatensaus en mozzarella. Dat was het vertrekpunt voor deze lekkernij. Samen de handen uit de mouwen steken is echte Quality time .Terwijl we samen genieten van een glaasje wijn als de Pizza-mama's in de oven bakken, brengt de geur mij even terug naar het prachtige Italië. Buon Appetito!

Hoe ga ik te werk?

De pizzabodem maken is een fluitje van een cent. Het deeg heeft wel een tweetal uurtjes nodig om te rijzen. Die tijd kan je bijvoorbeeld gebruiken om de allerlekkerste pizza-mamasaus van de hele wereld te maken? Een kom, garde en een met bakpapier bekleedde bakplaat heb je nodig om een viertal pizza's te maken.

Bereiding

Doe het water en de verse gist in een kom. Meng met een garde zodat de gist in de vloeistof is opgelost. Weeg alle andere ingrediënten af en doe alles bij de vloeistof. Meng stevig met een garde en laat ongeveer twee uur afgedekt rijzen.

Verwarm je oven voor op 220 graden.

Verdeel het deeg in vier stukken en rol er bollen van. Strooi wat boekweitmeel op je werkblad en rol de bol erdoor. Rol nu met je deegrol open zodat je een pizzabodem bekomt van ongeveer een halve centimeter dikte. Strooi af en toe wat meel op je deeg zodat je deegrol niet aan je deeg blijft kleven. Rol de buitenkant van je vorm wat op om dan plat te drukken zodat je een pizzarand bekomt.

Bak de boden een achttal minuten voor in je oven. zet nu je oven op 250 graden en op grillstand.  Nu kan je de pizza beleggen met saus en alles wat je lekker vindt. Je kan ook de bodem s'morgens maken en voor de eerste keer bakken,om die dan s'avonds pas af te bakken.

Bak nog een tiental minuten en geniet!

Een leuk weetje: De pizza kan makkelijk in de diepvriezer bewaard worden. Leg de nog bevroren pizza in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak ze in een kleine 10 minuten terug krokant .

 

Copyright 01/02/2015 Silvia Dello

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!