Nl / En

Krokantino

Een leuke naam voor een lekker en krokant aperitiefhapje. Het stokbrood is gluten-,lactose en suikervij. Met wat kruiden in het deeg en wat gesmolten parmezaanse kaas zit de sfeer er al onmiddellijk in!

Hoe ga ik te werk?

Deze lekkernij is makkelijk klaar te maken. Je hebt er een met bakpapier bekleedde bakplaat , een keukenmachine en wat geduld voor nodig. Het stokbrood is enkele dagen houdbaar in boterhampapier. 

Bereiding

Weeg alle droge ingrediënten af en doe deze samen in een kom. Meng even zodat alles gelijkmatig onder mekaar is verdeeld. Weeg de vloeistoffen af en voeg de droge ingrediënten hier aan toe. Laat de keukenmachine het deeg een drietal minuten op trage stand mengen. Bedek de kom met folie of een doek en laat een uurtje rijzen.

Verwarm je traditionele oven voor op 210 graden.

Bestrooi je werkblad met wat rijstmeel en leg er het deeg op. Rol hiervan een lang stokbrood en leg op je bakplaat. Laat ongeveer 25 minuten bakken in je oven. Neem het stokbrood uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Het grote werk zit erop.

Om er een echte krokantino van te maken doe je het volgende:

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet op grillstand. Snijdt het stokbrood in stukken en leg ze op het rooster. Neem een teentje look en wat geraspte parmezaanse kaas. Wrijf het teentje look even over de bovenkant van het stokbrood en leg er een hoopje kaas overheen. Schuif bovenaan in de oven en laat een tiental minuten bakken. Houd de broodjes wel wat in het oog zodat ze niet aanbranden.

Nu nog enkel uit de oven halen en genieten!

Smakelijk!

 

 

 

Copyright Silvia Dello 30/04/2015

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!