Nl / En

Happy sandwich

Zin in een sandwich? Deze glutenvrije sandwich is hemels!

Hij gaat qua smaak naar de traditionele sandwich zoals we die allemaal kennen maar dan wel zonder gluten. Ik wordt helemaal vrolijk van deze lekkernij en wat is er mooier dan die vreugde met jullie te delen door hem de naam Happy sandwich te geven?

Smakelijk! 

Hoe ga ik te werk?

Een kom, een Keukenmachine of een kom met garde en een met bakpapier bekleedde bakplaat heb je hiervoor nodig. Ook wat geduld komt van pas, want het deeg heeft een uurtje tijd nodig om te kunnen rijzen.

Bereiding

Meet de rijstmelk af en doe in de mengkom van je keukenmachine. Voeg hierbij de boter dat op kamertemperatuur  en in kleine stukjes gesneden is, de eieren en de honing. Laat alles door je keukenmachine op trage stand mengen. Weeg ondertussen alle droge ingrediënten af en doe samen in een kom. Meng even zodat alles onder mekaar verdeeld is. Voeg nu de droge ingrediënten bij de vloeistof in je mengkom en laat nog een tweetal minuten rustig mengen. Je zal merken dat het deeg nog vochtig is. Dat hoort zo te zijn. Bedek je kom met een doek of wat folie en laat op een warme plaats ongeveer één uur rijzen. 

Verwarm je traditionele oven voor op 180 graden.

Strooi wat rijstmeel op je werkblad en leg er het deeg op. Het is nog vochtig, maar wel luchtig. Verdeel in 10 stukken en rol er voorzichtig bolletjes van. Ik zorg ervoor dat mijn handen met rijstmeel ingewreven zijn zodat het deeg niet aan mijn handen blijft kleven. Als je alle bolletjes hebt gerold, leg bol per bol voor je en rol wat open zodat je een kleine sandwichvorm krijgt. Leg ze op de bakplaat. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de broodjes is want ze zwellen tijdens het bakken. Doe een eigeel, een eetlepel water en een eetlepel vanillesuiker in een kommetje en meng met een vork alles tot één geheel. Leg de happy sandwiches op de met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk met het mengsel. Nu kunnen de sandwiches de oven in.

Laat ze 25 tot 30 minuten bakken in het midden van je oven.

Als ze gaar zijn, kan je de oven uitzetten en de ovendeur nog wat open laten terwijl de sandwiches tijd krijgen om wat af te koelen. Ze zullen dan niet invallen. Haal ze na een vijftal minuten uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster. Je kan deze heerlijke sandwich makkelijk enkele dagen bewaren in wat boterhampapier en opgeborgen in een gesloten vershouddoos in je keukenkast.

 

Smakelijk eten!

 

Silvia Dello Copyright  01/03/2015

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!