Nl / En

Rozijnenbrood

Met liefde gemaakt en hemels van smaak! Dit heerlijk glutenvrij rozijnenbroodje is zacht van smaak en heeft alles in huis om er een geslaagd ontbijt of kaasplankje van te maken.

Hoe ga ik te werk?

Ik gebruik een keramische bakvorm van 10/28 waarvan ik de bodem met bakpapier bekleed en de zijkanten insmeer met boter. Het deeg heeft een uur nodig om te rijzen en nog eens een uur om te bakken.

Een kom en keukenmachine zijn ook handig en vooral liefde, heel veel liefde om nadien van dit lekkere brood te genieten.

Afgekoeld is dit broodje makkelijk drie tot vier dagen houdbaar in boterhampapier op een droge plaats.

Bereiding

Meet de rijstmelk af en giet deze in je kom van je keukenmachine. Voeg hierbij de eieren, de honing en de boter in kleine stukjes. Laat dit door je keukenmachine op trage stand rustig mengen.

Weeg nu alle droge ingrediënten af en doe alles behalve de rozijnen in een kom. Roer even door mekaar zodat alles over de kom verdeeld is.

Voeg bij de vloeibare massa in je keukenmachine en laat rustig een tweetal minuten mengen. Voeg er nadien de rozijnen bij en meng nog even kort. 

Doe het deeg in de beboterde bakvorm en laat één uur afgedekt op een warme plaats rijzen. Gebruik hiervoor de "papillot" methode zoals ik beschrijf onder de verschillende baktechnieken op deze website.

Verwarm je traditionele oven voor op 200 graden en bak je broodje voor een vijftigtal minuten gaar. Prik er even in om te controleren of het helemaal gaar is en haal het brood uit de oven. Laat afkoelen op een rooster.

 

Smakelijk!

 

Copyright Silvia Dello 30/03/2015

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!