Nl / En

Crťme

Deze créme is heerlijk als vervanger voor de banketbakkersroom of créme patissiére. Ze is ook lactose-, en ei-vrij dus dat is ook mooi meegenomen! Er zijn twee manieren om deze créme te maken. Ze zijn allebei heel makkelijk te maken en snel klaar.  

Hoe ga ik te werk?

De blender staat klaar voor gebruik en voor de warme bereiding heb je een steelpan nodig.

Bereiding

  • De warme bereiding

Doe het water en de cashewnoten in de blender en laat op hoge snelheid mixen tot het een egale vloeistof bekomt. Giet deze door een zeef in je steelpan. Voeg hier de vanillesuiker en het zout aan toe. Zet de vloeistof op een laag vuur en roer met een garde. Als de vloeistof warmer wordt merk je dat de créme dikker begint te worden. Blijf nu vooral roeren zodat je créme niet aanbrandt. Als ze goed dik is haal je de steelpan van het vuur en voeg je nog de honing toe. Goed mengen en alles in een kommetje laten afkoelen. Als het afgekoeld is kan je het afgedekt in de koelkast bewaren. Als je de créme nog steviger wil kan je een eetlepel arrowroot oplossen in 3 eetlepels water en die bij de vloeistof mengen terwijl ze warm heeft en nog op het vuur staat. De créme is klaar!

Smakelijk!

 

  • De koude bereiding

Deze bereiding is wat simpeler want niets wordt opgewarmd. In een handomdraai is deze créme klaar dus zeker het proberen waard. Doe alles uitgezonderd het johannesbroodpitmeel in de blender en laat op hoge snelheid mixen zodat je een egale vloeistof bekomt. Giet de vloeistof door een zeef in een kommetje en voeg er het johannesbroodpitmeel bij. goed roeren en je merkt dat de vloeistof dikker wordt. Wil je hem nog wat dikker? Voeg nog wat johannesbroodpitmeel toe. Klaar! Je kan de créme bewaren in een afgesloten potje in de koelkast. Smakelijk!

 

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!