Nl / En

Hamburgerbroodjes

Een lekkernij voor groot en klein! Dit gluten-, suiker en lactosevrije broodje tover je om in de allerlekkerste hamburger van de hele wereld. Laat je gezonde fantasie de vrije loop en geniet met smaak!

Hoe ga ik te werk?

Om deze heerlijke broodjes te maken heb je wat tijd, een met bakpapier bekleedde bakplaat en liefde nodig. Ook een keukenmachine is handig om het deeg te mengen.

Bereiding

Doe het water samen met de gist in de keukenmachine en meng even met een garde tot de gist is opgelost. Weeg daarna alle droge ingrediënten af en doe in een kom. Meng zodat alles mooi is verdeeld. Doe dit bij de vloeistof en laat je keukenmachine op trage stand een tweetal minuten mengen. Je krijgt een vaste massa, een vast deeg.

Dek hierna de kom af en laat anderhalf tot twee uur rijzen. Het hangt ervan af hoe groot je de broodjes wil hebben.

Verwarm de traditionele oven voor op 210 graden.

Bestrooi het werkvlak met wat rijstmeel, en leg hierop het gerezen deeg. Verdeel het deeg in 8 stukken en maak broodjes met jouw met olie ingesmeerde handen. Het is een gevoelig deeg, dus met zachtheid behandelen is hier de boodschap. Met liefde en zachtheid gemaakt, dat smaakt! Giet nu wat zaden op je werkvlak en rol er de bovenkant van je broodjes overheen. Ik hou van sesamzaad en chiazaad op mijn hamburgerbroodje, maar ga gerust voor je eigen creatie. De keuze is helemaal aan jou!

Klaar om gebakken te worden! Leg de broodjes op de bakplaat en laat in het midden van je oven voor een half uur bakken. Als de broodjes hol klinken door er aan de onderkant op te kloppen, dan zijn ze klaar om af te koelen op een rooster.

Deze broodjes zijn makkelijk enkele dagen houdbaar gewikkeld in een stuk boterhampapier, en dan in een vershouddoos. Let er wel op dat ze volledig zijn afgekoeld.

Je bent klaar om de lekkerste hamburger van de wereld te maken die ook nog eens goed is voor je lichaam! Enjoy!

 

 

copyright Silvia Dello 01/01/2015

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!