Nl / En

zacht bruintje

Dit broodje is gluten-, suiker- en zuivelvrij.

Heerlijk bij een kaasplankje  of met een stukje banaan. Het broodje heeft een zachte notensmaak en is één van de favorieten geworden.

Het is simpel klaar te maken en zeker de moeite waard om eens uit te proberen.

hoe ga ik te werk

voorbereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 50 minuten

Hiervoor gebruik ik een keramische bakvorm van 10/28.

Bekleed de bodem met bakpapier zodat het broodje er straks makkelijk uitkomt. Bestrijk de wanden met ongezouten boerenboter en bestrooi met rijstmeel.

verwarm je heteluchtoven voor op 170 graden.

De baktijd bedraagt ongeveer een 50 tal minuten. Prik er dan even in en als er niets aan de prikker blijft kleven, is het broodje gaar. Ik ga nog even langs de rand met een spatel zodat de zijkanten mooi los zijn. Haal het uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.

Helemaal afgekoeld wikkel ik het in boterhampapier en is het helemaal klaar voor gebruik!

Smakelijk!

bereiding

Maal het lijnzaad in de blender fijn en doe in een kom.

Doe de eieren,  soja-of rijstmelk, Almond butter en de ontpitte dadels in de blender. Laat op hoge snelheid één minuut mixen zodat je een egale vloeistof bekomt. Voeg er het vlozaadpoeder en het citroensap aan toe en mix nog eens kort.

Giet de massa in een aparte kom en zet even opzij. Weeg nu amandelmeel en rijstmeel af en voeg bij het blonde lijnzaad. Doe hierbij het zout en de bicarbonaat en meng zodat alles mooi verdeeld is.

Giet nu de droge ingrediënten bij de vloeistof en meng goed tot één massa. Doe het deeg in de bakvorm en strijk mooi effen met een vochtige lepel. Strooi nu de zonnebloempitten erover uit en druk wat aan met natte vingers zodat ze mooi in het broodje blijven kleven. Bak op de onderste richel van de oven voor ongeveer 50 minuten. Als er niets meer aan de prikker blijft kleven is je broodje gebakken! haal uit de bakvorm en laat op een rooster afkoelen.

Smakelijk!

 

copyright 2014  Silvia Dello

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!