Nl / En

Mirthe's Chocoladetaart

Toen we uitgenodigd waren bij vrienden, en ik gehoord had dat dochterlief  fan is van chocoladetaart, werd dit lekker dessert geboren.

De taart en vulling zijn gluten-, en lactosevrij, maar vooral lekker.

Je kan ze maken als muffins zoals op de foto, maar ikzelf maak ze meestal in een taart. Met de heerlijke vulling van chocolade erin, en wat frambozen er bovenop, is dit dessert in één woord: Top.

 

Hoe ga ik te werk?

Een taartvorm met diameter 21 cm, of  een 10-tal papieren muffinvormpjes heb je nodig. Ook een extra grote kom en een handmixer zijn handig.

De baktijd voor de taart is een twintigtal minuten en voor de voorbereiding heb je een kwartiertje nodig. Terwijl de taart in de oven zit, kan je de vulling maken.  

Bereiding

Verwarm de heteluchtoven voor 170 graden.

Beboter je bakvorm en leg een stuk bakpapier op de bodem. Je kan ook muffinvormpjes gebruiken.

Splits de eiwitten van de eierdooiers .

Doe de eierdooiers in een grote kom en mix luchtig. Voeg dan beetje bij beetje de fijne kokosbloesemsuiker toe (Ik blender de gewone kokosbloesemsuiker fijn in de blender, en giet die dan nog eens door een zeef). Doe er dan nog de vanillesuiker bij en meng kort.

Laat ondertussen de ghee smelten in een kommetje in je oven terwijl die warm wordt. Giet de rijstmelk bij de gesmolten ghee en zet even opzij.

Weeg alle droge ingrediënten af en doe in een andere kom. Meng zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Voeg nu de rijstmelk met de ghee bij het eiermengesel en meng kort. Doe hierbij nu de droge ingrediënten en meng tot één geheel.

Klop de eiwitten heel stijf en spatel voorzichtig onder het deeg. Giet het deeg in de vorm en zet in het midden van je oven voor een twintigtal minueten. pik er dan even in om te zien of de taart gaar is. Haal uit de bakvorm en laat afkoelen op een bord.

Terwijl de taart bakt, maak je de chocoladevulling in een handomdraai.

Doe het water,de cashewnoeten, het zout en de vanillesuiker in de blender, en laat op hoge snelheid één minuut mixen. Giet de vloeistof door een zeef in de steelpan en zet op een laag vuur. Zet ondertussen de Raw cacao, honing en het zout klaar. Ook de Arrowroot opgelost in wat water staat klaar. Als de vloeistof warm wordt op het vuur, merk je dat die dikker wordt. Blijf roeren en zorg ervoor dat het niet aanbrandt. Om het nog wat vaster te maken en als vulling voor de taart te gebruiken voeg ik er de Arrowroot bij. Goed roeren en neem dan van het vuur. Voeg er dan de raw cacao, honing en het zout nog aan toe. Goed mengen en je heerlijke chocoladevulling is klaar! Zet opzij en daarna kan je ze in de koelkast bewaren.

Als de taartbodem is afgekoeld, rest alleen nog de awerking van deze heerlijke chocoladetaart. Snijdt de taart doormidden, en bestrijk met een royale laag chocoladevullig. Leg er wat frambozen op, en leg de bovenlaag van de bodem hierop. Je kan de rest van de chocoladevulling nog gebruiken om de bovenkant van de taart mee te bestrijken. Afwerken met frambozen of een zelfgemaakkte frambozencréme en dan genieten..

 Copyright Silvia Dello

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!