Nl / En

ťclairs

Een lekkere éclair, ook daar wordt ik gelukkig van.

Aangezien ik ga voor glutenvrij, en als het nog even kan, ook  lactosevrij ben ik blij dat ik dit recept met jullie kan delen.

Ik ben alvast fan!

Hoe ga ik te werk?

Met een kookpot, een houten lepel en wat spierkracht maak je van deze lekkernij een waar genoegen.

De baktijd bedraagt een 15 tal minuten,maar de éclairs blijven nog een tijdje verder garen als je de oven hebt uigeschakeld. Dit is van belang zodat je éclairs niet invallen, dus neem je tijd.

Dit doet me denken aan een zin die iemand ooit tegen mij zei. "Neem tijd,vooraleer de tijd U neemt."  Dit vind ik alvast een mooie gedachte, en ik geef dan ook de raad, om rustig de tijd te nemen zodat de éclairs krachtig en luchtig kunnen zijn en blijven.

Bereiding

Er zijn drie bereidingen nodig om éclairs te maken. Het deeg, de vulling en de toplaag. Op deze pagina geef ik het recept van het deeg. Voor de vulling gebruik ik het recept van de lactosevrije pudding die je eveneens op deze website vindt, en als toplaag gebruik ik gewoon een reep chocolade die gesmolten wordt. Als je lactosevrije chocolade gebruikt, zijn deze snoeperijen lactosevrij. De andere twee bereidingen zijn zowel gluten-, als lactosevrij.

Het deeg:

Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden, en zet een bakplaat klaar die bekleed is met bakpapier.

Doe de rijstmelk, het water en de ghee in een kookpot en zet op een middelmatig vuur.

Weeg ondertussen de droge ingrediënten af en doe in een kom. Meng zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Ondertussen is de vloeistof warm en de ghee gesmolten. Doe de droge ingrediënten erbij en roer krachtig met een houten lepel. Zet je vuur lager en blijf roeren tot je één vast deeg bekomt.

Zet nu je kookpot van het vuur en doe er het eerste ei bij. Ik heb hier wel een tip. Het is belangrijk dat je kookpot niet te warm is, want anders gaat je ei onmiddellijk aanbakken. Doe het daarom rustig aan.

Doe het eerste ei erin en roer krachtig. je merkt dat het ei volledig opgenomen wordt en het deeg wordt terug een vaste massa. Zet dan even terug op het vuur zodat er wat warmte in kan komen, waardoor het nog meer één geheel wordt.

Dan is het tijd voor het tweede ei, dat je op dezelfde manier in het deeg verwerkt.

Als beide eieren volledig zijn opgenomen, kunnen je spieren het wat rustiger aan doen.

Ik doe dan het deeg met een vochtige lepel in hoopjes op de bakplaat, maar je kan het ook in een spuitzak doen.

Zorg ervoor dat er wat ruimte blijft tussen de éclairs want ze zullen nog wat uitzetten tijdens het bakken.

Laat in het midden van de oven voor ongeveer 13 minuten bakken. Het hangt uiteraard af van de grootte van de éclairs hoelang ze in de oven moeten.

Als je merkt dat ze opgekomen zijn maar nog niet donkerbruin, is het tijd om de oven uit te schakelen. Nu is de tijd aangenbroken om de éclairs rustig de tijd te geven om helemaal tot hun recht te komen.

Laat de oven dicht en maak ondertussen de pudding voor de vulling.

Haal daarna de éclairs uit de oven en leg ze nog even op een rooster.

Klaar om af te werken!

Smakelijk!

 

 

 

 

 

 

Copyright Silvia Dello

 

 

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!