Nl / En

Ontbijtpannenkoekjes

Geniet van een gluten-, en lactosevrije start van je dag met deze heerlijke pannenkoekjes voor ontbijt! Ze zijn licht, lekker en vooral iets voor de zoetebekjes onder ons. Smakelijk!

 

 

Hoe ga ik te werk?

Met een blender en een pan met anti-aanbaklaag, ben je paraat om in een twintigtal minuten een tiental pannenkoekjes te bakken.

Bereiding

Giet de rijstmelk in de blender. Voeg hier de eieren, de honing en de koffielepel vanillesuiker aan toe. Laat alles op hoge snelheid mixen tot je één geheel bekomt.

Weeg ondertussen het amandelmeel en het rijstmeel af, en doe ze in een kom. Voeg hierbij de eetlepel arrowroot, de bicarbonaat en het snufje zout, en meng even zodat alles mooi verdeeld is.

Giet nu de droge ingrediënten bij de vloeistof in de blender, en laat op hoge snelheid mixen tot je één vloeibare massa bekomt.

Zet je pan op het vuur, en doe er wat Ghee in om straks de pannenkoekjes in te bakken. Ik laat het blokje Ghee smelten en giet dan de gesmolten Ghee in een kommetje om zo dadelijk te beginnen met het bakken.

Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, zodat je pannenkoekjes niet aanbranden.

Doe wat Ghee in je pan, en giet de vloeistof er vanuit je blender in. Je kan zelf kiezen hoe groot je ze maakt, maar het is wel handig dat je niet te groot gaat . Een drietal pannenkoekjes per keer vind ik persoonlijk ideaal.

Als je het deeg in de pan giet, zal je merken dat die wat uitlopen. No panic,it's normal! Het is belangrijk dat je de pannenkoekjes de tijd geeft om gaar te worden vooraleer je ze omdraait. 

Als je luchtbelletjes ziet verschijnen in het deeg, dan zijn ze klaar om voorzichtig en met liefde gedraaid te worden. Nog wat laten garen en je bent helemaal klaar om er een heerlijk ontbijt van te maken! Het leven is een feest!

 

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!