Nl / En

Moelleux

Mmmmmmmmmmm... moi, j'aime le moelleux!

Dit is liefde gehuld in een gebakje, waar dan ook nog eens de chocolade uitloopt...love is all you need, and some chocolate!

Hoe ga ik te werk?

Vijf ronde ovenschaaltjes , een voorverwarmde oven van 180 graden en een steelpan zijn jouw attributen om dit heerlijke recept te maken.

De kokosbloesemsuiker die ik in dit recept gebruik, heb ik eerst een paar rondjes laten draaien in mijn blender. Op die manier krijg je kokosbloesembloemsuiker of om het makkelijk te verwoorden: hele fijne suiker. Dit wordt makkelijker opgenomen, en is handig in dit recept.

Ook vanillesuiker maak ik graag zelf. Ik gebruik dan ook de geblenderde kokosbloesembloemsuiker en doe deze in een glazen pot met deksel. Telkens ik het merg van een vanillestokje heb gebruikt, was ik het vanillestokje af en laat het helemaal drogen. Als het kurkdroog is, dan doe ik het in grote stukken in de pot met suiker. Af en toe eens schudden, en na enkele weken heb je zelfgemaakte, ongeraffineerde vanillesuiker!

Bereiding

Beboter de ovenschaaltjes met Ghee of boerenboter en zet ze even opzij. 

Breek de chocolade in stukken,en doe ze samen met de 100 gr Ghee in een steelpannetje. Laat dit op een heel laag vuurtje rustig smelten. Roer af en toe in de chocolade zodat het niet aanbrandt, en neem van zodra de chocoladestukken gesmolten zijn, het steelpannetje van het vuur. Zet ook dit even opzij.

Doe de eieren en de eidooiers in een grote kom, en klop op tot een luchtige,romige massa . Voeg er daarna beetje per beetje de hele fijne kokosbloesemsuiker aan toe, en mix telkens kort.

Weeg de droge ingrediënten af, en giet ze door een zeef samen in een kom. Meng even zodat alles mooi verdeeld is.

Voeg nu de gesmolten chocolade en Ghee bij het opgeklopte eiermengsel, en meng voorzichtig alles tot één geheel.Voeg er als laatste de gezeefde, droge ingrediënten aan toe, en spatel voorzichtig tot één massa.

Klaar om alles in de bakvormpjes te verdelen!

Je kan nu alles in de koelkast plaatsen tot" le moment supréme" is aangebroken.

Bak ze in het midden van de oven voor ongeveer 12 minuten. Haal de chocoladewondertjes uit de oven en leg een bordje op de bakvorm. Draai om, en laat de moelleux voorzichtig uit de bakvorm op het bord glijden.

Geniet!

 

 

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!