Nl / En

Snickerballetjes

Een snoepje zo nu en dan, ook daar wordt je vrolijk van!

Zelf ga ik steeds op zoek naar een gezonde variant van een lekkernij waar ik vroeger met smaak van kon genieten.

Een snicker was vroeger één van mijn favorieten, maar aangezien ik fan ben om bovenop het glutenvrije aspect, ook ingrediënten te gebruiken die mijn lichaam niet zwaar belasten, ben ik heel blij met dit resultaat.

Ze zijn heel makkelijk te maken en enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Hoe ga ik te werk?

Een weegschaal, een deegrol en een kommetje zijn de attributen voor dit receptje.

We gaan aan de slag met onze dierbare handen om met veel liefde lekkere snickerballetjes te rollen.

Bereiding

Pel de pindanoten en weeg ze ondertussen af.

Daarna leg ik ze op een keukenhanddoek en vouw ik deze dicht zodat de pindanootjes niet kunnen ontsnappen.

Nu komt de deegrol in het plaatje..we gaan niet rollen, maar voor de verandering eens kloppen met de deegrol. Vol energie klop ik de pindanoten tot kleine stukjes. Ga ervoor!

Weeg nu de zonnebloempittenpasta en de kokosbloesemsuiker af. Doe deze in een kommetje en kneed alles met je handen samen tot één geheel. Een leuk werkje, waarbij ik al eens proef van de basis voor mijn snoepjes..een subtiele smaak van caramel. 

Dan voeg je er de gehakte, of liever gezegd de geklopte pindanootjes aan toe, en meng je nog eens alles door elkaar.

Ik gebruik een koffielepel om telkens wat van de snickerpasta uit te scheppen en in mijn handen tot een balletje te duwen. Dan nog even tussen de handen rollen om er een stevig exemplaar van te maken, en de basis voor je snoepjes is klaar.

Nu is de keuze helemaal aan jou om ze af te werken. Persoonlijk rol ik ze in Raw cacao omdat dit het gezondst is en ik vind ze ook lekker zo.

Onze zoon is fan om ze in gesmolten choclade te rollen zodat je een krokant chocoladelaagje krijgt. Kokosschilfers, noten in stukjes, amandelschilfers.....je kan eindeloos combineren.

Als je de koffielepel als maateenheid gebruikt heb je ongeveer 20 snickerballetjes om van te smullen.

Je kan ze uiteraard ook groter of kleiner maken.

Bewaar ze in de koelkast en ze gaan makkelijk enkele dagen mee.

Geniet van deze snoeperij!

 

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!