Nl / En

muesli reep

Deze lekkernij is klaar in een handomdraai. De reep is glutenvrij en als je kokosvet gebruikt ook lactosevrij. Het zit boordevol vezels en vitamines. Een lekkere en gezonde start van de dag of gewoon als tussendoortje. De reep is makkelijk enkele dagen houdbaar in een afgesloten doos in de koelkast. 

Hoe ga ik te werk?

Bereidingstijd: 15 minuten

Ik gebruik hiervoor een glazen schaaltje van 15/22 cm die bekleed word met bakpapier. 

Ook een pan met een anti-aanbaklaag heb je nodig. De bereiding duurt ongeveer een kwartier en het heeft wat tijd nodig om in de koelkast hard te worden.

Bereiding

Weeg de zaden af en zet je pan op een middelmatig vuur. Doe de zaden in de pan en schud even op. Weeg ondertussen de noten af en blender ze tot een grove korrel. Voeg ze bij de zaden in de pan en schud even op. Zorg ervoor dat je vuur niet te hoog staat zodat ze niet verbranden.

Weeg nu het kokosvet of de boter af en doe ze in de pan. Terwijl dit smelt weeg je de suiker af en meng je er het zout en de raw cacao onder.

Zet het vuur uit, voeg alles samen en meng alles goed.

Als laatste blender je de rijstkoeken fijn. Zorg ervoor dat de korrel niet te grof is, want anders zal je reep uit elkaar vallen.

Meng er de rijstkoeken onder en doe alles in de met bakpapier bekleedde bakvorm. Druk aan met de achterkant van een lepel.

Ik breng nog wat onderverdelingen aan met een mes zodat het straks makkelijk is om de reep af te kraken. 

Laat hard worden in de koelkast en bewaar in een afgesloten doos.    

En dan ...genieten!

 

copyright 2014  Silvia  Dello

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!