Nl / En

amandeltoast

Dit broodje is gluten-,suiker- en zuivelvrij. Je kan er mee variëren zoals je zelf wil. Je kan het gewoon zo eten, maar als toast is het eens wat anders. Ook lekker als toast bij het aperitief.

Eenmaal volledig afgekoeld is het brood makkelijk enkele dagen houdbaar in een stukje boterhampapier op een droge plaats.

Ik geef ze af en toe mee als lunch op school. Dan toast ik s'morgens enkele sneetjes en zorg ervoor dat ze afgekoeld de brooddoos in gaan. Het beleg geef ik apart mee zodat alles lekker knapperig blijft.

 

Hoe ga ik te werk

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 50 minuten

Bestrijk de wanden van een bakvorm met ongezouten boerenboter en bestrooi met rijstmeel. Leg op de bodem een stuk bakpapier zodat het broodje er straks makkelijk uitkomt. Indien lactose-intolerant kun je uiteraard lactosevrije boter gebruiken of je vorm helemaal bekleden met bakpapier. Ik gebruik een keramische bakvorm van 10/28 cm.

Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.

 

Bereiding

Weeg het lijnzaad af en maal fijn in de blender. Doe dit meel samen met het amandelmeel, rijstmeel en het zout in een kom. Meng alles gelijkmatig door elkaar en zet even opzij.
Klop de eieren een drietal minuten luchtig op met een handmixer. Doe hier de rijstmelk, de druivenpitolie en het citroensap bij en meng kort. Voeg er nu de eetlepel vlozaadpoeder aan toe en meng kort alles tot één geheel.
Doe het bicarbonaat bij de droge ingrediënten en voeg nu alles samen. Roer voorzichtig met een spatel zodat je een vaste massa krijgt. Giet dit in de bakvorm en verdeel gelijkmatig. Dit gaat makkelijk met de achterkant van een lepel dat je eerst nat maakt.

Bak op de onderste richel van je oven voor ongeveer 50 minuten. Controleer met een prikker als het brood gaar is. Haal het uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.

 

Toast:

Als het broodje volledig afgekoeld is kan je het in fijne sneetjes snijden en toasten in een voorverwarmde oven van 150 graden. Leg de sneetjes op een rooster in het midden van je oven voor ongeveer 10 minuten. Draai ze om en laat nog eens zolang bakken.

 

 

Copyright 2014  Silvia Dello

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!