Nl / En

appelgebak

Een eenvoudig, lekker gebakje dat gluten- en suikervrij is. Smaakt altijd en overal!

Hoe ga ik te werk?

voorbereiding: 20 minuten

Baktijd: 60 minuten

heteluchtoven voorverwarmen op 150 graden.

Ik gebruik hiervoor een keramische ronde taartvorm met diameter 25 cm.

 

Bereiding

Ontpit de dadels en knip in stukken. Doe deze samen met de rijstmelk in de blender en laat even staan. Laat de boter in een kommetje smelten en weeg ondertussen het rijstmeel af. Doe het rijstmeel samen met het zout in een kom. Ben je liefhebber van kaneel, dan kan je deze hier ook bijvoegen. Schil de appels en snijdt in fijne schijfjes.

Boter je bakvorm goed in en leg de appels cirkelgewijs op de bodem. Voeg de eieren en de gesmolten boter toe aan het mengsel in de blender en laat op hoge snelheid mixen tot je een egale vloeistof bekomt.

Doe de bicarbonaat bij de droge ingrediënten en roer om. Voeg hierbij nu de vloeibare massa en meng tot één deeg.

Giet alles nu op de appels in de bakvorm en bestrooi met amandelschilfers en eventueel nog wat appel.

Bak in het midden van de oven voor ongeveer één uur.

Smakelijk!

 

Copyright 2014 Silvia Dello

 

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!