Nl / En

                         Visualiseren en opladen van jouw energieveld

Goed voor jezelf zorgen gaat over het feit dat je de tijd neemt om je energiek en gelukkig te voelen. In je kracht staan helpt je om evenwicht te ondervinden in je dagelijks leven. Via deze eenvoudige oefening kan je stap per stap leren om je energieveld op te laden. Onze fysieke lichamen zijn allemaal energie in vaste vorm. Het gaat echter verder dan dat. We hebben ook allemaal een energieveld dat ons omringd. Onze aura. Ik ben geen zweverig type,maar ben me wel bewust van het feit dat je via simpele technieken en oefeningen je "eigen veld" kan opladen.

Vooraleer te beginnen  

  • Zoek een plaats waar je niet gestoord wordt. Om met deze oefening te starten is het makkelijkst als je rechtstaat of op een stoel zit. Na wat oefening kan het terwijl je neerligt.
  • Iedereen heeft een unieke manier van zijn. Als je visueel bent ingesteld dan kan je  de oefening in beelden zien, ben je iemand die vooral zaken aanvoelt, dan kan je de energie voelen stromen. Jouw intentie is het allerbelangrijkste.
  • We werken met je pranazuil. Dit is een doorzichtige buis met als diameter de cirkel die je bekomt door je vingertoppen van je duim en middenvinger samen te brengen. Dit kan je voordien even doen zodat je een idee hebt van hoe breed jouw unieke pranazuil is.
  • Jouw pranazuil neemt energie op en loopt vanuit de Aarde recht omhoog. Aan je stuit komt het je fysieke lichaam binnen. Jouw ruggengraat vormt het midden van de zuil die verder omhoog loopt door je nek en door het midden van je hoofd om dan richting hemel te stijgen.
  • Nu je een idee hebt over je pranazuil, geef ik je nog even een idee over hoe groot je aura normaal is. Als je je armen gestrekt voor je houdt ter hoogte van je bortskas, dan kom je bijna aan de rand van jouw energieveld. Zwaai je armen open en je hebt een idee van het eivormige veld waar je instaat. Ook boven en onder je fysieke lichaam loopt dit veld van energie door. Het heeft een ovale vorm.
  • Als je de oefening voor de eerst keer doet, heb geduld met jezelf. Het kan dat het onmiddellijk allemaal lukt, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Vertrouw erop dat het je uiteindelijk zal lukken. Ik wens je alvast succes!
   

                                          De basisoefening

De eerste oefening bestaat uit negen ademhalingen onderverdeeld per drie. Je leert energie op te nemen via jouw pranazuil. We werken met lichtenergie. Het ziet eruit als water met de schittering van een kristal.  

Stap 1

Sluit je ogen. Adem rustig en langzaam in en stel je voor dat je pranazuil vanuit de aarde gevuld wordt met lichtenergie. Je zuigt als het ware deze energie omhoog. Ze heeft een gouden glans. Adem rustig terug uit. Adem opnieuw in en doe hetzelfde. Het is de bedoeling dat je pranazuil gevuld wordt tot in je hart. Adem terug uit. Adem nu voor de derde keer energie in vanuit de Aarde en adem uit.

Stap 2

Doe hetzelfde maar nu van bovenaf. Adem in en stel je voor dat je pranazuil van bovenaf gevuld wordt met lichtenergie. Deze energie is wit van kleur en schittert als kristal. Adem uit. Adem voor de tweede keer in en laat de energie binnenvloeien tot in je hart. Adem uit. Adem voor de derde keer in en terug uit. 

Stap 3

Tijdens de laatse drie ademhalingen laat je de energie via jouw pranazuil vanuit beide polen binnenvloeien. Terwijl je inademt komt energie vanuit de Aarde en tegelijkertijd vanuit de hemel jouw pranazuil binnen. Je pranazuil wordt helemaal gevuld en ter hoogte van je hart ontmoeten de aarde en hemelenergie mekaar. Als je uitademt stel je je voor dat deze lichtenergie vanuit jouw hart door heel je lichaam vloeit. Je wordt helemaal opgeladen met lichtenergie.

Stap 4

Je lichaam is nu opgeladen. Bij de volgende drie ademhalingen ga je nog een stapje verder. Je ademt lichtenergie vanuit beide polen in, en wanneer je uitademt laat je deze energie vanuit jouw lichaam verder vloeien in jouw energieveld. Je pranazuil en lichaam laten deze energie verder vloeien uit jouw fysieke lichaam. Op deze manier wordt je aura opgeladen met lichtenergie.

Nagenieten

Blijf nog even nagenieten van de oefening. Wordt even bewust van wat de oefening met je lichaam doet en open dan terug je ogen. 

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!