Nl / En

             De boomoefening

Er zijn heel wat kinderen die nood hebben aan evenwicht in dit leven. Het is een hectische wereld, en om stevig op je voeten te staan heb je een goede aarding nodig. Via deze leuke oefening stellen we ons voor dat we een boom zijn. De lieverd wordt dan voor even, een JIJ-BOOM . Op die manier kunnen ze er helemaal in meegaan. We werken met drie ademhalingen vooraleer met de oefening te starten, en daarna telkens met vijf ademhalingen. Op die manier is het makkelijk om de oefening mee te volgen. Telkens alle vingers van een hand aan de beurt zijn geweest, weet hij of zij dat de volgende stap eraan komt.

                                               De  JIJ-BOOM

Ik ben een boom. Kan dat? Ja hoor! In onze fantasie kan alles!

Tijdens deze meditatie wordt jij een boom. We zullen jou de JIJ-BOOM noemen. Sluit even je ogen en denk aan een boom. Er zijn heel veel soorten bomen, en er is er eentje die helemaal bij jou past. Een speciale JIJ-BOOM. Het kan een grote, dikke boom zijn met heel veel takken en blaadjes, of een kleine dunne boom. Denk aan een hele mooie boom in jouw hoofd. Als je weet welke boom je graag wil worden, open dan terug je ogen.

Ga rechtop staan en schudt je benen en armen maar eens goed los. Net alsof je al een boom bent en er heel veel wind door je takken blaast. Laat dan je armen los naast je hangen, en zet je voeten stevig op de grond.

Sluit nu terug je ogen. Jouw voeten staan net zoals een boom stevig op de grond. en zijn jouw boomwortels. Jouw benen en buik worden je stam, en vanuit je hoofd groeien takken omhoog. Als we drie keer in en uitademen wordt jij, jouw lievelingsboom. Adem in, en denk aan jouw boom. Aan de onderkant van jouw voeten groeien wortels in de aarde..en adem uit. Adem in, en voel of zie hoe jouw benen en buik je stam worden, en adem uit. En met de volgende ademhaling, zie je hoe jouw boom takken en bladeren krijgt. Adem in, er groeien takken, en overal komen er blaadjes aan, en adem terug uit. Je bent een hele mooie boom geworden. Onder aan jouw voeten groeien de wortels van de JIJ-BOOM. We gaan met onze adem, onze wortels nog dieper laten groeien. Tot ze heel diep zitten, en onze boom stevig geworteld is. Dan kan je niet omvallen, als het hard waait. We ademen vijf keer in en uit. Als je je adem uiblaast, groeien je wortels elke keer een beetje dieper. Hier gaan we,

 • Adem in en uit: je wortels beginnen te groeien
 • Bij de volgende ademhaling groeien ze nog dieper, adem in en uit
 • Adem in en uit: ze gaan dieper en dieper
 • Adem in en uit: dieper en dieper
 • Adem in en uit: Jouw wortels zijn nu heel diep in de Aarde gegroeid.
De Aarde is heel lief voor de JIJ-BOOM. Ze geeft liefde aan jou om te groeien. Dat kan je echt voelen of zien. Als we nu vijf keer ademen, komt er elke keer een beetje van die liefde door jouw wortels omhoog. Ook als je ogen gesloten zijn. Je kan dat echt voelen. Bij de volgende vijf ademhalingen wordt de energie van de Aarde, door jouw wortels naar boven gezogen. Het is net alsof je aan een rietje zuigt.    

Je wordt gevuld met warme,lieve energie. Hier gaan we..

 • Adem in, je voelt hoe de warme energie door jouw wortels omhoog komt, adem uit.
 • Adem in en voel hoe ze verder door je stam omhoog komt, tot aan je buik en adem rustig terug uit.
 • Adem in en voel hoe de warme,lieve energie verder omhoog komt tot aan je schouders, adem uit.
 • Adem in en voel hoe heel jouw stam gevuld is, adem uit.
 • Adem voor de laatse keer in en voel hoe al jouw takken gevuld zijn, en adem terug uit.

De JIJ-BOOM is nu helemaal gevuld met warme liefde. Vanaf jouw wortels, tot helemaal in de toppen van je takken. Het is een leuk gevoel om gevuld te zijn met liefde. Je wordt er blij van. De zon schijnt op je takken en bladeren. De zon is belangrijk.Ze geeft warmte en zorgt voor licht zodat je kan groeien. We laten de zon nu onze boom vullen met licht. Bij de volgende vijf ademhalingen laat je het licht dat op je bladeren en takken schijnt, binnenkomen in jouw boom. Het is net alsof je onder een douche staat met druppels van zonlicht. Je wordt er gelukkig niet nat van.

Hier gaan we:

 • Adem in en voel de zon op jouw takken en bladeren stralen, en adem uit
 • Adem in en laat het licht in je takken stromen, jouw takken worden gevuld met zonlicht, adem uit.
 • Adem in en laat de zonnestralen door je stam naar beneden glijden. Jouw schouders, en buik worden helemaal gevuld ,adem uit.
 • Adem in en laat de zonnestralen nu helemaal tot aan de wortels van jouw stam glijden, jouw boom is nu helemaal gevuld, adem uit.
 • Terwijl je de laatste keer inademt, voel je hoe je helemaal gevuld bent met dit zonlicht. En adem uit. Je bent een prachtige JIJ-BOOM die sterke wortels heeft en die straalt zoals de zon.

Geniet nog even van dit moment waarop je een stralende JIJ-BOOM bent. Voel nu hoe je voeten op de grond staan. Je voelt je benen, buik en armen. Ook je nek en je hoofd. Beweeg je handen en je voeten. Je bent nu terug jezelf. Adem nu een laatste keer diep in langs je neus, en uit langs je mond. Open rustig je ogen. Bedankt om even een JIJ-BOOM te zijn! Je hebt dat fantastisch gedaan!

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!