
De hoeveelheid bicarbonaat aanpassen.
Lieve mensen, toen ik van twee mensen de reactie kreeg dat er een nasmaak aan het brood of gebak zat leerden ze me de reden daarvan. Als je dit ondervindt dan is teveel bicarbonaat de reden. Eerlijk gezegd heb ik het zelf nog niet ervaren, maar ik wil dit toch graag even delen, want het is door ervaringen met elkaar te delen dat we als mens vooruitgaan in dit leven. Je kan de hoeveelheid bicarbonaat gerust een beetje verminderen. Het broodje of de cake zullen dan iets minder luchtig zijn maar ik vind het heel belangrijk dat gezond en glutenvrij eten op de eerste plaats een smakelijk feest is. Smaken verschillen, dus daarom geef ik dit toch even aan je mee. In de recepten in het boek " Glutenvrij gezond en gelukkig", kan je de afgestreken eetlepel bicarbonaat verminderen naar 3 tot 4 gram bicarbonaat. Veel bakplezier!
Met dank aan Lut en Inez voor de goede raad!