Nl / En

De kracht van olie

Olie, een zegen voor je lichaam

Toen ik verhardingen op mijn handen kreeg en geen idee had wat dit precies was, besloot ik op onderzoek uit te gaan. Onze huid is het grootste orgaan dat we hebben, en daar staan we heel erg weinig bij stil. We smeren en smeren, maar eigenlijk weten we niet wat het nu precies is dat we smeren. Heel wat crémes en zalfjes zijn allesbehalve lichaamsvriendelijk te noemen. Goed voor mijn lichaam zorgen, zowel binnen als buitenkant is mijn doel.

  Wat ik op mijn huid smeer, moet ik ook kunnen opeten.

Dit werd mijn nieuwe leuze! Ik gebruik biologische, plantaardige olieën om zowel in te nemen als op mijn huid te smeren. De wereld van olie is heel interessant en als je wat opzoekt merk je dat heel wat kwaaltjes verholpen kunnen worden met pure olie. Hieronder geef ik enkele oliën en hun eigenschappen weer. Er zijn veel meer interessante weetjes over gebruik van olie voor binnen en buitenkant van je lichaam, maar met deze uitleg neem ik je al even mee in deze wondere wereld.

                                 Oliën en hun eigenschappen

De olie die ik in huis heb is van biologische oorsprong en zit in glazen flessen. Wanneer sommige Oliën in contact komen met bepaalde stoffen die zich in plastieken flessen bevinden, ontstaat er een chemische reactie waardoor deze olie erg ongezond wordt. Daar wordt ons lichaam niet echt vrolijk van, dus kiezen we voor glas.

koudgeperste lijnzaadolie: een topper qua omega 3 vetzuren. Reeds heilzaam bewezen bij allergiën, hoge bloeddruk, diabetes en depressies. Jouw lichaam word er dus vrolijk van!
koudgeperste sesamolie:
bevat veel basis omega 6 vetzuren. Dit ondersteunt hart en bloedvaten, is goed voor je lever en super voor je huid. Deze olie helpt gifstoffen uit je lichaam te verwijderen.  
koudgeperste hennepolie:
deze olie wordt in China gebruikt als behandeling voor malaria en reuma. Het werkt ontstekingsremmend en zet celvernieuwing in gang waardoor wonden sneller genezen.  

Teunisbloemolie: deze olie bevat veel gamma-linoleenzuur en is fantastisch als je een droge of gevoelige huid hebt. Het werkt ontstekingsremmend en is een goed hulpmiddel tijdens de menopauze. Reuma,hoge bloeddruk en astma zijn slechts enkele van de vele ongemakken die hier baat bij hebben.

Druivenpitolie: bevat veel vitamine E en beschermt tegen vrije radicalen.

Olijfolie extra vierge: een must in je keuken en een zegen voor je huid. Als belangrijke bron van vitamine E en boordevol antioxidanten is dit een olie met veel mogelijkheden.

Onbehandeld kokosvet: deze olie bevat heel wat voordelen. Door de aanwezigheid van onder andere laurinezuur beschermt het je lichaam tegen bacteriën, schimmels en virussen. Het ondersteund je immuunsysteem en is super voor je huid en haar.

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!