Nl / En

De regenboog

Wat is ze mooi, de regenboog. Net als in een sprookje met haar lichte en stralende kleuren.

Ik wil graag eens in de regenboog zijn, en dat is wat ik nu ga doen. Met mijn ogen dicht stel ik me voor dat ik in de regenboog ben. Doe je mee? Het is een heel leuk en licht gevoel om in de regenboog te zijn.

Het is wel makkelijk als je ergens een leuk plekje vindt om met mij mee te doen. Je kan gaan liggen op een mat, of makkelijk gaan zitten op een stoel. Kies maar wat jij het liefste doet.

Ben je klaar? Dan kunnen we beginnen.

Je mag je ogen sluiten. Beeld je in dat je een regenboog ziet. Ze heeft prachtige kleuren. Van rood  naar oranje. En als je naar het oranje kijkt, dan zie je dat het volgende kleur geel is. Dan kan je het groen van de regenboog zien stralen. Echte mooie  kleuren. Boven het groen zie je lichtblauw  en dan een donkerder blauw. Mooi! Het laatste kleur in de regenboog is stralend paars. Je kan ook door de regenboog heen kijken. Bijzonder hé.

Zo een mooie regenboog heb je nog niet veel gezien. Grappig he, dat je dit kan met je ogen dicht?

Stel je nu voor dat jij in de regenboog bent. De eerste kleur dat je ziet is rood en dat is de kleur die nu rond jouw voeten en benen naar boven komt. Mooi hoor, zo een rode, stralende voeten en benen! Nu wordt je buik helder oranje tot aan je navel. Je weet wel, dat gaatje in je buik. Grappig! Boven je navel zie je nu een mooie, gele kleur verschijnen. Het lijkt wel alsof de zon uit je buik straalt. Lekker warm.

Nu is de groene kleur aan de beurt. Aan jouw hart wordt alles groen. Je bent nu al voor de helft in de regenboog. Prachtig! je bent jouw eigen regenboog aan het maken. Goed hoor!

Nu gaan we nog verder tot aan je keel. Hier wordt alles lichtblauw, en als je nog wat verder omhoog gaat krijgt alles de donkerblauwe kleur van de regenboog. Het laatste kleur van de regenboog is er nog niet? En dat is het paars natuurlijk. Je kan het ook violet noemen. Mooie naam vind ik dat. Jouw haren en hoofd zijn helemaal aan het stralen in de violette kleur van je prachtige regenboog.

Nu ben jij helemaal in jouw regenboog. Dat heb jij goed gedaan! De kleuren zijn heel licht, en ze stralen echt. Dat geeft je een leuk gevoel. Je voelt je rustig en blij.

Met je ogen dicht kan je jouw regenboog zien of zelfs voelen. Overal zijn zachte, stralende kleuren. Van onder je voeten, tot boven je hoofd. Rood, oranje, geel en groen. lichtblauw, donkerder blauw en het paarse violet. Je straalt helemaal! mooi!

We kunnen onze regenbogen nog wat meer doen stralen door eens diep en rustig te ademen. Laat ons dat eens proberen. Hier gaan we. Adem in door je neus, langzaam....en adem nu terug langzaam uit door je mond. Als je uitademt, zie je of voel je, dat jouw regenboog nog een beetje groter wordt, en nog harder straalt dan daarnet.

Het was echt leuk om samen met jou in de regenboog te zijn. je hebt dat heel goed gedaan!

Het is tijd om terug te keren naar ons makkelijk plekje. Beweeg je handen en je voeten. Adem heel diep in, en blaas nu alle lucht uit door je mond. Bravo! Je mag nu je ogen terug open doen, en glimlach maar eens, want jij was fantastisch!

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!